Ruutin kuulumisia

02.05.2021

Reilu vuosi sittenhän meille Tuusulan joukkoon palautui F-pentueesta Ruut (Ratsunummen Frieda-Runi) pitovaikeuksien takia. Valitettavasti paria vuotta aikaisemmin Ruut omistajineen oli ollut pahassa autokolarissa ja omistajan loukkaantumisen takia hän on ollut kykenemätön huolehtimaan koirasta täysipainoisesti. Hoitokotikaan ei enää pystynyt/halunnut Ruutia pitää niin hain sen sitten meille. Ensin oli ajatuksena etsiä koiralle uusi koti, mutta kuten arvata saattaa, Ruut ei ollut sekään selvinnyt kolarista ihan pelkällä säikähdyksellä, vaikka päällisin puolin näytti ettei mitään ole sattunut. Mutta kyllä oli ja käytinkin sen heti kattavissa kipututkimuksissa, missä todettiin retkahdusvamma kaula- ja rintarangan liitoskohdassa ja sen seurauksena pitkittynyt hermokiputila (kaksi vuotta siinä olossa). Tätä on nyt hoidettu Ruutin tulosta asti ja onneksi se on vastannut kipulääkitykseen ja fysoterapiaan/osteopatiaan hyvin. 

Kun Ruutin muu kipu alkoi tänä keväänä olla hyvin hallinnassa, käytin koiran hammaspuhdistuksessa haiskahtavan suun takia ja sieltäpä sitten paljastui 13 hampaan poistotarve ja se hoidettiin nyt pari viikkoa sitten alta pois. Eilen oli stten suun paranemisen kontrolli ja poistoalueet ovat parantuneet erinomaisesti. Mikä parasta, koira on muuttunut koko ajan parempaan suuntaan mm.reaktiivisuuden ym. suhteen. Siitä on tullut avoimempi vieraita ihmisiä kohtaan, se ei enää "pelkää" autoilua vaan hyppää autoon itse, eikä jokaista vastaan tulevaa koirakkoa tarvitse yrittää haukkua. 
Elisessä kontrollissa saatiin lupa alkaa kokeilla purkaa loppua kipulääkitystä pois ja on täysin mahdollista että Ruut pääsee kipulääkkeistään kokonaan eroon. 

Kodin etsinnän tälle murulle olen jo unohtanut ja se saakin jäädä meille lemmikkikoiraksi muun joukon jatkona, ei vaan raaski enää pompotella sitä yhtään eteepäin. Vähän erityisjärjestelyjä tarvitaan, koska Ruut on ihan liian samanlainen kuin äitinsä ja ne eivät ihan ehdoitta rakasta toisiaan, mutta ei tarvitsekaan. Ruutilla on omat kaverit ja se nautiskelee kun saa ulkoilla omalla pihallaan niin paljon kuin haluaa nuorempien poikaystäviensä kanssa. 

02.05.2021Ruutin kuulumisia
01.05.2021Onnea C-pennut!
23.04.2021Isan selkäkuvat
08.04.2021Onnea D-pennut
26.03.2021Onnea H-pennut ja Aja
25.03.2021Onnea E-pennut ja vähän muutakin...
19.02.2021Onnea G-pennut!
28.01.2021Napin terveystarkit
09.01.2021Karma lähti
29.12.2020Pennut 10 viikkoiset

Siirry arkistoon »