Esittely

Ratsunummen Kennelin ihmiset:

Anne Pesari-Laine s.-58 (hevospiireissä tunnetaan paremmin nimellä Moby tai Moppe)
Olen maanviljelijä/ratsastuksenopettaja, asun Hevostila Ratsunummella, Nurmijärvellä. Minulla on ollut buhundeja vuodesta 1992 asti ja olen kasvattanut kaksi pentuetta (-96 ja -08) ennen kennelnimeä.

Anne "Belkker" Konttinen s.-69
Asun Tuusulassa puolisoni Tommin kanssa. Työskentelen tällä hetkellä eläinlääkäriasema Askelessa avustajana/asiakaspalvelussa ja työn ohessa suoritan klinikkaeläinhoitajan tutkintoa. Minulla on aiemmin ollut mm. afgaaninvinttikoiria ja muutama "seropi", mutta olen seurannut buhundeja ja ollut tekemisissä rodun kanssa jo 90-luvun alusta ja vihdoin 2008 sain ensimmäisen oman buhundini.

Kennelin nimi tulee Hevostila Ratsunummen nimestä. Kennel toimii kahdessa taloudessa, ja omistuksessamme olevat koirat asuvat omissa laumoissaan perheidemme lemmikkeinä.  

Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia buhundeja, pitäen mielessä rodun alkuperäisen käyttötarkoituksen ja säilyttäen rodun monimuotoisuutta ja vanhaa rotutyyppiä, maalaistalon ja perheen työkoiraa.

Koiramme asuvat sisäkoirina, eli eivät erillisissä kenneltiloissa. Pennut syntyvät ja kasvavat perheessä / laumassa ja ovat terveystarkastetuista vanhemmista (voimassa olevat tarkastukset!). Noudatamme kennelliiton sääntöjä ja Suomen Buhundyhdistyksen  suosituksia jalostusvalintoja tehdessämme. Tavoitteenamme on pitää jo ennestään rodun valitettavan sukusiittoisessa populaatiossa sukusiitosaste mahdollisimman alhaisena. Näyttelymenestys ei ole ratkaiseva tekijä jalostuskoiria valitessamme, koska muoti ja tuomarien mieltymykset eivät saisi liikaa ohjailla kasvatustyötä. 

Toivomme pennuillemme aktiivisia koteja, minkä tahansa harrastamisen ja yhdessäolon merkeissä, on se sitten samoilua metsässä, agilityä, tokoa, mejää, näyttelyitä, metsästystä tms- kunhan koiralla on jotain motivoivaa työtä / tekemistä. Toivomme, että pennun ostajat olisivat valmiita aikanaan teettämään rodulle kuuluvat terveystarkastukset. Haluamme mieluusti kuulla kasvateistamme myös luovutuksen jälkeen. 

Ennen alustavaakaan varausta haluamme tavata mahdollisen pennunottajan koko perheen. Emme myy pentuja osamaksulla. 

Olemme Suomen Kennelliiton, Suomen Buhundyhdistys Ry:n, Suomen Koirankasvattajat /SuKoKa Ry:n jäseniä, sekä myös Norsk Buhund Ringenin (Ruotsi) ja Norsk Buhundklubbin (Norja) jäseniä.